måndag 26 oktober 2015

Egot

Egots syfte är rädsla eftersom endast de rädda kan vara egoistiska.

Som jag ser det är egot helt enkelt människan, individen vår själ upplever just nu. Egot skapas av våra gener och vår miljö. Själen är jaget, vårt medvetande och intuition. Egot vill alltid stärka sig, helst bli så stort och vackert som möjligt, men om inte det går kan det även skapa en negativ självbild, allt för att behålla kontrollen och inte låta själen bli dominerande. Egot erkänner inte själens ägandeskap av individen, den ser själen som en inkräktare. För att vi som människor ska må bra behövs en balans där egot ansvarar för kroppen, minnet, känslor m.m, men där själen tar plats som vårt eviga medvetande. En människa i balans är som kärleken, icke dömande, utan avund och osäkerhet....

 Det "lilla jaget" försöker upphöja sig självt genom yttre godkännande, yttre ägodelar och yttre "kärlek". Självet, som Gud skapade, behöver ingenting. Det är för evigt fullständigt, tryggt, älskat och kärleksfullt. Det söker dela med sig snarare än att få.

Gud gav dig sin ande och ber att vi ska ge honom vår. Han vill att vi ska bevaras i fullkomlig frid, eftersom vi är ett med honom i sinne och ande. Att utestänga Gud är egots sista utväg för att bevara sin egen existens.
Du kan inte vara oense med Gud eftersom gud inte kan vara oense med sig själv. Du kan inte separera ditt Själv från din skapare, som skapade dig genom att dela sitt Vara med dig.
Ha inga andra gudar jämte honom, för då kommer du inte att höra.
Mirakel är de handlingar som guds son (vi) utför när han lagt alla falska gudar åt sidan, och uppmanar sina bröder (medmänniskor) att göra det samma.
Guds Son, du har inte syndat, men du har misstagit dig mycket.

Egot är produkten av en felaktig användning av Guds lagar, gjord av förvrängda sinnen som missbrukat sin egen makt.

Egot vill ha ting för frälsning, och ägande är dess lag. Ägande för ägandets skull är egots fundamentala troslära, en grundläggande hörnsten i de kyrkor det bygger åt sig självt. Och det begär av dig att du på dess altare ska lägga alla de ting det befaller dig att skaffa, men låter inte dig få någon glädje av dom.

Att identifiera sig själv med egot är att attackera sig själv och göra sig själv fattig. Du upplever alltid den här världen som någonting utanför dig själv. Du inser inte att det är du själv som gör den här världen, för det finns ingen värld utanför dig.

Gud delar Sin funktion med dig i himlen, och den heliga ande delar Sin med dig på jorden.
Lyd den helige Ande, och du kommer att ge upp egot. Men du kommer inte att offra någonting. Tvärtom, du kommer att vinna allt!

Egot lever bokstavligen på lånad tid, och dess dagar är räknade. Var inte rädd för yttersta domen, utan välkomna den och vänta inte, för egots tid har "lånats" från din evighet. Kristi återkomst är enbart förnuftets återkomst. Kan detta verkligen vara skrämmande?

Döden är resultatet av den tanke som vi kallar för egot, lika säkert som livet är resultatet av Guds Tanke.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar