måndag 26 oktober 2015

Släpp kontrollen

Om du kan det, bestäm dig för Vad du vill, men inte hur det ska gå till.
Ställ istället frågor. Fråga hur kan jag uppnå detta? eller Hur kan det bli bättre än så här?

För det finns en intelligens i Allt! En intelligens som tjänar livet, i stort och i smått. Den är inte personlig, den följer vissa lagar bara. Den försöker alltid förbättra sina skapelser och sina lösningar. Och det fantastiska är att det jobbar även för att ge oss människor det vi önskar oss. Men vi måste dels undvika att vela, och dels inte tro att vi vet bäst själva. Den här intelligensen, som vi kan kalla "Den heliga ande" har alla fakta, det har inte du eller jag, så hur kan vi veta bäst?

Den har skapat allt i Universum, från "Big Bang" till idag. Den har skapat levande varelser på jorden, som fungerar utan att för den skull ha medvetande. Som t.ex cellerna i våra kroppar, de har massor med intelligens men arbetar efter fasta regler. Den jobbar på enligt dessa regler till den dör, och det gör den helt osentimentalt.

Det finns ingen gud därute som hjälper de rättrogna. Vi är själva de gudarna. Vi har kommit till denna värld, utan minne av vilka vi är (guds barn) har vi tagit plats i en människokropp. Vi har globala mål med det, och personliga, men framför allt är målet att vakna, att förstå vilka vi är.
Jag tror att det bästa sättet att vakna är dels att ta ansvar för det vi gör, tänker och säger, för det finns ingen annan att skylla på, ingen gud heller för den delen, för det är inte längre gud som har kontrollen, det är vi.
Och dels att låta universum jobba för oss, att släppa kontrollen.

Om man tittar på världen och hur vi människor sköter den så är det minst sagt svårt att tro på vår gemensamma framtid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar