måndag 5 april 2010

Vandra mot ljuset

I början fanns bara Mörkret och i det en strimma ljus. I mellan ljuset och mörkret fanns Viljan och Tanken. När Viljan och Tanken förenades valde de sida, de valde ljuset och därmed var Gud skapad. Gud skapade först tolv hjälpare, efter det skapade han sina första barn, som kom att leva och utvecklas i ljuset. 
Till en dag då Gud ville ge sina barn en utmaning, han ville skapa väsen att leva i en materiell värld som hans första barn skulle få leda i utveckling att nå till samma nivå som de själva.
Gud sa då att de som var mest lämpliga och tålmodiga av hans barn skulle få detta uppdrag, men han sa inte vilka.   

De äldsta tyckte att de var de mest lämpade och då föddes högmodet i dom och mörkret släpptes in.


Gud hade skapat universumen och jorden, och på jorden fanns livsgrodd som var tänkta att bli växter respektive djur. Jorden var snart mogen för liv, men de äldste var otåliga och försökte själva skapa och ge liv enligt guds plan, men de kände inte till livets gåta, bara Gud gör det, men även i mörkret finns svar på livets gåta så de äldste använde sig av mörkret för att ge liv.
Guds tanke var att allt liv skulle förbli i de gestalter de hade framkallats till glädje och nytta för de ljusväsen han tänkt skapa, men det liv som skapats med hjälp av mörkret blev förgängligt, vanställt, förfulat och meningslöst. 
De äldste steg så ner på jorden och såg att de inte kunde skapa odödliga väsen till sin egen avbild, men de beslöt ändå att försöka skapa människan. De misslyckades dock ständigt tills de beslöt att ta djuren som förebild, särskilt i frågor beträffande förökning och näring.
Ungefär två miljoner år arbetade de äldste med att forma sina tankar i det astrala och det jordiska materialet. Slutligen lyckades de skapa de första livsdugliga individerna av människosläktet - djurliknande varelser av mycket olika typer, där så småningom en stam blev den segrande. 
Genom otaliga korsbefruktelser skapades sedan många människoliknande djur, aporna. 
Aporna härstammar alltså från människorna, inte tvärtom.
Den avgörande skillnaden mellan människan och djuren är att djuren inte begåvats med andligt liv. Efter döden uppsugs deras astrala motparter och övergår i andra former. 
När de första människorna dog fann de inte vägen till Guds boningar utan vandrade kvar på jorden som skuggor.
Några av de äldre insåg sina synder och bad Gud om förlåtelse och om hjälp. 
Och Gud sade, för era böners skull kommer jag att göra era barn till mina och ge dom av mitt eget jag, ge dom av det eviga livet.
Han frågade vilka som var beredda att leda människorna ut ur mörkret och in i ljuset, men ingen av de äldste erbjöd sig att leda denna enorma uppgift. Men så vaknade medlidandet i hjärtat hos den äldste av de yngste, och han blev då utsedd av Gud att leda de yngste i denna uppgift. Han kan därmed med rätta kallas mänsklighetens frälsare och ledare. Den äldste av de yngste är från sin sista inkarnation känd som Jesus från Nazaret.
Gud skapade så vistelseorter och boningar där såväl de Yngste som människoandarna kunde vara när de inte var inkarnerade på Jorden.



Och så har sedan kampen mellan det goda och det onda fortsatt på jorden, under tusentals år.
Den Äldste har innan dess gjort allt för att ingjuta rädsla, maktbegär och avundsjuka i våra hjärtan, detta för att behålla makten över oss. Men han har till slut sökt och fått guds förlåtelse för allt och han söker nu människornas förlåtelse genom att vid Jesus sida göra allt för att hjälpa alla människor finna ljuset.
Vi närmar oss nu en ny tid, nu ska människorna upplysas, vi ska pånyttfödas utan att lämna våra fysiska kroppar. Vi ska alla få insikt om vår multidimensionella natur och alla ska slutgiltigt få välja ljuset eller mörkret, men bara de som väljer ljuset kommer att få fortsätta existera som individer i både fysisk och andlig form. De andra kommer att återtas till källan.


Idag pågår för alla människor ett avslutande av gammal Karma. Vi har mycket i bagaget från detta och tidigare liv. Samtidigt håller mörka krafter på att förlora sina plattformar och det gör att de kämpar för sin överlevnad, därför kommer dessa sluttider att bli mörka. Ett mörker som efter en hård tid kommer att vändas till ljus....
 


Läs den fantastiska boken  "Vandra mot ljuset, ett budskap till mänskligheten från den översinnliga världen" . Kanaliserat redan på 1910 talet till ett danskt medium, Johanne Agerskov.
http://www.amelius-books.com 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar